Werk aan de winkel

26 feb 2019
Geef de arbeids- en bedrijfsfysiotherapie een stem!

Focusgroep over de integratie van arbeid binnen het methodisch handelen

 

Gezocht:

Arbeids- en bedrijfsfysiotherapeuten en oefentherapeuten en ergotherapeuten, die zich in arbeid gespecialiseerd hebben, en deel willen nemen aan een focusgroep over de integratie van arbeid binnen het methodisch handelen.

In deze focusgroep wordt er ingegaan op:

  • De visie op het integreren van arbeid binnen het handelen van de algemeen fysiotherapeut (en oefentherapeut en ergotherapeut)
  • Op welke manier samenwerking tussen de diverse professionals gefaciliteerd kan worden
  • Suggesties voor het inhoudelijk ontwikkelen van praktische tools die werkgericht werken ondersteunen en die we in 2019 binnen de fysiotherapie onderzoeken op effectiviteit.

De data van de focusgroepen zijn bekend!

  • Woensdag 27 maart 2019, 17.30-20.00 uur in Amersfoort
  • Dinsdag 2 april 2019, 17.30-20.00 uur in Nijmegen

Geef de arbeids- en bedrijfsfysiotherapie een stem! Jouw visie op ‘Werk aan de winkel: fysiotherapeut en patiënt integreren arbeid in de fysiotherapeutische besluitvorming’ is belangrijk! Op dit moment vinden focusgroepen plaats, dat is dé plek waar jij als arbeids- en bedrijfsfysiotherapeut je stem kan laten horen. Arbeid moet meer aandacht krijgen binnen (para)medische disciplines en dus ook binnen de fysiotherapie, daar gaat dit project toe leiden. Maar waar ligt de grens? Wat verwacht jij dat de reguliere fysiotherapeut wel en niet gaat doen? Wanneer verwijs je naar elkaar door? Wat is nodig om deze samenwerking tot stand te brengen of te optimaliseren? Vanuit deze focusgroepen wordt de basis gelegd. Als wij onze stem niet laten horen wordt deze basis door anderen gelegd.

Neem voor aanmelden voor een focusgroep of meer informatie contact op met onderzoeker Wiebke Oswald en geef jouw visie. 

Trefwoorden: