Van orthopedie, naar revalidatie en re-integratie

3 apr 2019
Nascholingsdag op 22 maart jongstleden

SCEM

Op 22 maart jl. was er een nascholingsdag voor oa. bedrijfsartsen, verzekeringsartsen, bedrijfsfysiotherapeuten, georganiseerd door SCEM.

Een interessante dag. Orthopeden, onderzoekers en revalidatieartsen bespraken de laatste operatietechnieken, vertelden de voordelen van het werken in multidisciplinaire teams en gaven aan dat men steeds minder snel het mes hanteert om de problemen op te lossen.

Wederom werden cijfers getoond over het nut van bewegen en het aan het werk blijven. Als voorlaatste spreker vertelde Hans Spijkerman over de rol die bedrijfsfysiotherapeut en arbeidsfysiotherapeut kunnen hebben bij een geslaagde re-integratie.

De dag werd afgesloten door Prof Dr. Lex Burdoff, werkzaam in het EMC op de afdeling Maatschappelijke gezondheidszorg, die een ons blik in de toekomst gaf. Een grotere integratie is tussen de kliniek en de werkvloer, een meer multidisciplinaire aanpak, waarbij behandeling, geïntegreerde lifestyle-interventies en ergonomische aanpassingen als één pakket worden geleverd. Vergelijkbaar als in de Scandinavische landen.

Lees hier een uitgebreid verslag van de dag. 

Trefwoorden: