bedrijfsfysiotherapie.jpg
19 augustus 2022

Unieke kans voor arbeidsfysiotherapeuten!

Breederode Hogeschool in Rotterdam start op 22 september 2022 de opleiding Bedrijfsfysiotherapie, toegankelijk voor arbeidsfysiotherapeuten.

Wil en ga jij de stap maken van curatie naar preventie?  In een actueel en uitdagend onderwijsprogramma van 10 maanden leer je hoe je fysieke klachten binnen bedrijven en organisaties kunt voorkomen. Vanaf de eerste dag werk je actief aan een reëel vraagstuk op het gebied van fysieke belasting, duurzame inzetbaarheid of ergonomie in een bedrijf/organisatie. De bijeenkomsten binnen het onderwijsprogramma zijn dusdanig ingericht dat er fysieke bijeenkomsten zijn waar nodig en online waar mogelijk. De lessen worden verzorgd door professionals met veel praktische ervaring.


Een bedrijfsfysiotherapeut is een specialist die fysieke belasting (denk aan tillen, duwen/trekken, belastende werkhoudingen, repeterende bewegingen) binnen bedrijven en organisaties kan meten en vaststellen, en op basis daarvan kan inschatten of medewerkers onaanvaardbaar risico lopen op klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat. Wanneer dat zo is wordt samen met medewerkers en leidinggevenden van het bedrijf dan actief gezocht naar oplossingen om deze risico’s te beheersen. Oplossingen worden gezocht in de organisatie van het werk (b.v. meer afwisseling door taakroulatie), ergonomie op de werkplek en de werkwijze en werktechniek van de medewerkers. Begeleiding van de medewerkers, leidinggevenden binnen het bedrijf bij het implementeren van deze oplossingen is ook een onderdeel van je werk als bedrijfsfysiotherapeut.

Meer informatie en inschrijving