boksa.1.jpg
01 mei 2024

Beroepsprofiel: BOKSA en Module 5

Zoals aangekondigd op de ALV van december 2023 staat 2024 in het teken van het vormgeven van de BOKSA (Body of Knowledge, Skills and Attitude) en Module 5 (samenwerking met andere verbijzonderde fysiotherapeuten).

De BOKSA van de bedrijfsfysiotherapie gaat als opmaat dienen voor de vast te stellen opleidingseisen. Dit traject is medio maart van start gegaan en heeft als verwachte opleverdatum eind 2024. In de eerste fase van dit proces is de schrijfgroep, die ook het beroepsprofiel geschreven heeft, aan zet om de basis van de BOKSA te formuleren. Daarna zal een focusgroep (bestaande uit leden) feedback geven op de vorderingen tot dan toe. Dit zal zeer waarschijnlijk eind Q3 plaatsvinden. Ben je geïnteresseerd om deel uit te maken van deze focusgroep meld je dan aan via [email protected]

Het proces om Module 5 vorm te geven heeft meer voeten in de aarde omdat dit meer interdisciplinair overleg vergt met de andere BI’s. Hoewel ook daar al goede vorderingen gemaakt zijn, is op dit moment nog niet te zeggen wanneer dit proces is afgerond.